XIII Konferencja Terenowa

„Wielokulturowe tradycje i współczesne trendy kuchni Wrocławia”

22 marca 2025 r. (sobota)

Członkowie PSTK odbyli w marcu 2025r. XIII Konferencję Terenową, tym razem jednodniową, zorganizowaną we Wrocławiu, pod tytułem „Wielokulturowe tradycje i współczesne trendy kuchni Wrocławia”. Atrakcji, jak zawsze, było wiele, a uczestnicy Więcej

Więcej

XII Konferencja Terenowa

„Nieznane smaki Pomorza Zachodniego. Kulinarne sekrety Szczecina i regionu”

23-25 sierpnia 2024 r. (piątek – niedziela)

W sierpniowy weekend 2024 Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej zrealizowało swoją dwunastą już konferencję terenową, tym razem na Pomorze Zachodnie i do Szczecina. Jak zawsze wyjazd obfitował w zwiedzanie miejsc związanych z kulinarnym Więcej

Więcej

XI Konferencja Terenowa PSTK

„Nie tylko poznańska pyra – osobliwości kulinarne Poznania od św. Marcina do Michelina”

16 marca 2024 r. (sobota)

XI Konferencja terenowa naszego Stowarzyszenia, tym razem w Poznaniu, właśnie za nami. Wiele niesamowitych smaków, opowieści i spotkań wzbogaciło ten dzień.
Poznańska Śródka – niezwykły i piękny po rewitalizacji „fyrtel” Więcej

Więcej

X Konferencja Terenowa PSTK

„na Górnym Śląsku”

25-27 sierpnia 2023 r.

Tegoroczną (już X!) konferencję terenową członkowie PSTK spędzili na Górnym Śląsku, odwiedzając Katowice, Chorzów i Zabrze.

Wyjazd rozpoczęliśmy od wizyty w Muzeum Śląskim w Katowicach. To prawie 100-letnia instytucja, prezentującą Więcej

Więcej

IX Konferencja Terenowa PSTK

„Łódź wielu smaków”

25. marca 2023 r.

Łódź czterech kultur i wynikająca z tej kombinacji mnogość smaków przyciągnęła w marcowy weekend członków naszego Stowarzyszenia, gdzie wybraliśmy w ramach IX Konferencji Terenowej.

Dzień zaczęliśmy od Radogość Cafe. Kawiarnia usytuowana Więcej

Więcej

VIII Konferencja Terenowa

„Szlakami wina, miodu i lubuskiego produktu regionalnego”

26-28 sierpnia 2022 r.

Naszą bazą konferencyjno-noclegową była czyli Dereniówka – gospodarstwo agroturystyczne naszej członkini, Grazyna Deren w Lubiechni Wielkiej, koło Rzepina. Konferencję rozpoczęliśmy warsztatem kulinarnym z Więcej

Więcej

VII Konferencja Terenowa

„Bydgoski Szlak Kulinarny”

26 luty 2022 r. (sobota) 

Wiedząc o nowym szlaku kulinarnym, który powstał w grudniu 2021 w Bydgoszczy oraz o towarzyszącej mu wystawie „Przepis na Bydgoszcz” w Muzeum Okręgowym, zdecydowaliśmy się na wyprawę do Bydgoszczy jeszcze Więcej

Więcej

VI Konferencja Terenowa

„Kaszëbskô Szwajcariô – kulinarnie, smacznie, folkowo” –  specyfika kuchni kaszubskiej

27-29 sierpnia 2021 r. 

Za nami piękne lato 2021 i sporo ciekawych wyjazdów. Dla naszego stowarzyszenia najważniejszy, bo wspólny, odbył się w ostatni weekend sierpnia. Tym razem, łącząc to z VI konferencję terenową, zawitaliśmy na Szwajcarię Więcej

Więcej