Blog
XIII Konferencja Terenowa
„Wielokulturowe tradycje i współczesne trendy kuchni Wrocławia”
22 marca 2025 r. (sobota)
Członkowie PSTK odbyli w marcu 2025r. XIII Konferencję Terenową, tym razem jednodniową, zorganizowaną we Wrocławiu, pod tytułem „Wielokulturowe tradycje i współczesne trendy kuchni Wrocławia”. Atrakcji, jak zawsze, było wiele, a uczestnicy
XII Konferencja Terenowa
„Nieznane smaki Pomorza Zachodniego. Kulinarne sekrety Szczecina i regionu”
23-25 sierpnia 2024 r. (piątek – niedziela)
W sierpniowy weekend 2024 Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej zrealizowało swoją dwunastą już konferencję terenową, tym razem na Pomorze Zachodnie i do Szczecina. Jak zawsze wyjazd obfitował w zwiedzanie miejsc związanych z kulinarnym
XI Konferencja Terenowa PSTK
„Nie tylko poznańska pyra – osobliwości kulinarne Poznania od św. Marcina do Michelina”
16 marca 2024 r. (sobota)
XI Konferencja terenowa naszego Stowarzyszenia, tym razem w Poznaniu, właśnie za nami. Wiele niesamowitych smaków, opowieści i spotkań wzbogaciło ten dzień.
Poznańska Śródka – niezwykły i piękny po rewitalizacji „fyrtel”
X Konferencja Terenowa PSTK
„na Górnym Śląsku”
25-27 sierpnia 2023 r.
Tegoroczną (już X!) konferencję terenową członkowie PSTK spędzili na Górnym Śląsku, odwiedzając Katowice, Chorzów i Zabrze.
Wyjazd rozpoczęliśmy od wizyty w Muzeum Śląskim w Katowicach. To prawie 100-letnia instytucja, prezentującą
IX Konferencja Terenowa PSTK
„Łódź wielu smaków”
25. marca 2023 r.
Łódź czterech kultur i wynikająca z tej kombinacji mnogość smaków przyciągnęła w marcowy weekend członków naszego Stowarzyszenia, gdzie wybraliśmy w ramach IX Konferencji Terenowej.
Dzień zaczęliśmy od Radogość Cafe. Kawiarnia usytuowana
VIII Konferencja Terenowa
„Szlakami wina, miodu i lubuskiego produktu regionalnego”
26-28 sierpnia 2022 r.
Naszą bazą konferencyjno-noclegową była czyli Dereniówka – gospodarstwo agroturystyczne naszej członkini, Grazyna Deren w Lubiechni Wielkiej, koło Rzepina. Konferencję rozpoczęliśmy warsztatem kulinarnym z
VII Konferencja Terenowa
„Bydgoski Szlak Kulinarny”
26 luty 2022 r. (sobota)
Wiedząc o nowym szlaku kulinarnym, który powstał w grudniu 2021 w Bydgoszczy oraz o towarzyszącej mu wystawie „Przepis na Bydgoszcz” w Muzeum Okręgowym, zdecydowaliśmy się na wyprawę do Bydgoszczy jeszcze
Europejskie Dni Dziedzictwa – Słodycz Poznania
W ramach Europejskich Dni Dziedzictwa PSTK zorganizowało spacer Słodycz Poznania. To był wspaniały dzień – uczestnicy i pogoda dopisali, atrakcji i niespodzianek na trasie udało nam się sporo zapewnić, spędziliśmy wspólnie ciekawy
VI Konferencja Terenowa
„Kaszëbskô Szwajcariô – kulinarnie, smacznie, folkowo” – specyfika kuchni kaszubskiej
27-29 sierpnia 2021 r.
Za nami piękne lato 2021 i sporo ciekawych wyjazdów. Dla naszego stowarzyszenia najważniejszy, bo wspólny, odbył się w ostatni weekend sierpnia. Tym razem, łącząc to z VI konferencję terenową, zawitaliśmy na Szwajcarię
