Głównym celem Stowarzyszenia jest skupienie osób o podobnych zainteresowaniach, abyśmy w coraz większym gronie mogli rozwijać naszą pasję. Stowarzyszenie otwarte jest dla wszystkich, którzy uwielbiają w trakcie podróży poznawać nowe smaki i gotowi są podzielić się swoimi doświadczeniami z innymi pasjonatami podróży i dobrego jedzenia. Uwielbiamy kolekcjonować to, co dla nas najważniejsze, czyli niezapomniane wspomnienia i smaki z miejsc, w których mieliśmy przyjemność przebywać.
Do naszych zadań należy też edukowanie turystów i zarażanie ich pasją poznawania kultury wybranych miejsc przez ich kuchnię.
Karolina Buczkowska-Gołąbek
Prezes
Przemysław Charzyński
Wiceprezes
Michał Masternak
Skarbnik
Członkostwo w Polskim Stowarzyszeniu Turystyki Kulinarnej ma na celu wspieranie rozwoju promocji turystyki kulinarnej.
Członkiem PSTK może zostać każdy, komu bliskie są idee odkrywania smaków i uroków kuchni regionalnych całego świata.
Członek Polskiego Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej otrzymuje:
Członek stowarzyszenia zobowiązuje się do: