Materiały

Publikacje naukowe z zakresu turystyki kulinarnej

Raport naukowy PSTK

RAPORT NAUKOWY. PUBLIKACJE POLSKO- I ANGLOJĘZYCZNE Z ZAKRESU TURYSTYKI KULINARNEJ ORAZ KULINARIÓW W PODRÓŻY AUTORSTWA POLSKICH BADACZY Z OSTATNICH DWÓCH DEKAD (DO ROKU 2020) – ZESTAWIENIE Z KOMENTARZEM

Stan na dzień: 30 marca 2021 r.

Zestawienia dokonały: Karolina Buczkowska-Gołąbek (opracowanie merytoryczne) oraz Karolina Królikowska (opracowanie techniczne)

PSTK, Poznań 2021 r.

Niniejszy raport zawiera kompleksowe zestawienie publikacji naukowych polskich badaczy z zakresu turystyki kulinarnej z ostatnich dwóch dekad. Opracowanie obejmuje zarówno publikacje polsko-, jak i anglojęzyczne, stanowiąc cenne źródło wiedzy dla badaczy, studentów oraz osób zawodowo związanych z branżą turystyczną.

Pobierz raport:


Analiza funkcjonowania szlaków kulinarnych w Polsce

Analiza funkcjonowania i potencjału promocyjnego szlaków kulinarnych w Polsce

Raport Polskiej Organizacji Turystycznej przedstawiający kompleksową analizę funkcjonowania szlaków kulinarnych w Polsce oraz ich potencjału promocyjnego. Dokument zawiera szczegółowe informacje o istniejących szlakach kulinarnych, ich wpływie na rozwój turystyki regionalnej oraz rekomendacje dotyczące dalszego rozwoju tego segmentu turystyki.

Raport stanowi ważne źródło wiedzy dla samorządów lokalnych, organizacji turystycznych oraz przedsiębiorców działających w branży turystyki kulinarnej.

Pobierz raport:


Więcej materiałów

Jeśli chcesz podzielić się swoimi publikacjami lub materiałami dotyczącymi turystyki kulinarnej, skontaktuj się z nami.