• oil
Opis Produktu

WŁOCHY KULINARNIE

Rzym i Neapol każdy zna. Ale czy każdy, tak naprawdę, zasmakował specjałów produkowanych w regionach okalających ten miasta? Wyjątkowa włoska kuchnia otwiera przed nami swoje podwoje. Wyprawa do serca Italii, miejsca gdzie powstają niepowtarzalne produkty, dzięki którym Kuchnia Włoska znana i uwielbiana jest na całym świecie.

Szczegóły
- lot Poznań – Rzym – Poznań
- zakwaterowanie w 3-gwiazdowych hotelach
- zwiedzanie Rzymu i Neapolu
- zwiedzanie dwóch winnic regionu Lacjum - spotkanie z regionalnymi winiarzami, omówienie procesu produkcji, degustacja - wizyta u regionalnych wytwórców Mozzarela di Bufala - gaj oliwny, proces produkcji oliwy z oliwek - wizyta u wytwórców likierów włoskich, m.in. limoncello, meloncello oraz amaretto - poznanie sekretów wytwarzania neapolitańskiej pizzy
- degustacja "baby" i innych słodkości z Kampanii - tradycyjna mocna neapolitańska kawa - niepowtarzalny krajobraz wyjątkowych regionów Włoch