Wspomnienia z naszych podróży:

Piernikowo

Wybierając się do Torunia nie mogłam zapomnieć o atrakcjach związanych z piernikiem – wszyscy wiemy, że to słodka wizytówka miasta ...
Czytaj Dalej

Kilka słów o turystyce kulinarnej w Polsce

Magdalena Woźniczko, Dominik Orłowski Turystyka kulinarna (w tym enoturystyka i biroturystyka) jest obecnie jednym z najszybciej rozwijających się trendów w ...
Czytaj Dalej
Erik Wolf w Polsce - Muzeum Rogala

Erik Wolf, Prezes World Food Travel Association, w Polsce (część II)

Podczas pobytu w Poznaniu Erik Wolf odbył historyczny spacer po mieście z przewodnikiem p. Wojciechem Nowackim, a także był w ...
Czytaj Dalej
Erik Wolf w Polsce

Erik Wolf, Prezes World Food Travel Association, w Polsce (część I)

W maju 2016 roku na zaproszenie Karoliny Buczkowskiej-Gołąbek z poznańskiej Akademii Wychowania Fizycznego odwiedził Polskę Erik Wolf, Prezes World Food ...
Czytaj Dalej
Ameryka Środkowa - wyprawa

Turystyka kulinarna w Ameryce Środkowej

Ameryka Środkowa stanowi pewną kulinarną zagwozdkę. Jest nierówna i niespójna; potrafi zaskoczyć bogactwem smaków, jednocześnie bazując na monotonii i kurczowym ...
Czytaj Dalej

Bogactwo kuchni marokańskiej

„Hallo, Monsieur, come, come. Tiu gotowar Rober Maklowić” – takimi słowami do mojego pierwszego marokańskiego obiadu zachęcił mnie kucharzo-kelnero-naganiaczo-kasjer na ...
Czytaj Dalej

Gotycki Malbork i najstarszy rodzinny browar w Polsce

13 czerwca 2014r. (w piątek!) wybraliśmy się na rekonesans kulinarny do województwa pomorskiego, a za szczególny cel wyjazdu obraliśmy Malbork ...
Czytaj Dalej

Taste of Poland

Polska Organizacja Turystyczna przygotowała przewodnik po specjałach polskiej kuchni.  Zachęcamy do zapoznania się z tą publikacją ...
Czytaj Dalej
Sery Grądzkie

W poszukiwaniu najlepszych serów w Polsce II

Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej zaprasza na wyprawę w poszukiwaniu najlepszych serów dojrzewających w naszym pięknym kraju. Miejsce do którego się ...
Czytaj Dalej