Jakiś czas temu w PSTK…
Jesień była wyjątkowo słoneczna i ciepła, co zachęcało do spacerów, wycieczek i poznawania nowych miejsc. O tym jak wiele jest jeszcze nieodkrytych,
Jakiś czas temu w PSTK…
Jesień była wyjątkowo słoneczna i ciepła, co zachęcało do spacerów, wycieczek i poznawania nowych miejsc. O tym jak wiele jest jeszcze nieodkrytych,
Jakiś czas temu w PSTK…
Pewnego 13-ego dnia miesiąca (w piątek!) wybraliśmy się na rekonesans kulinarny do województwa pomorskiego, a za szczególny cel wyjazdu obraliśmy Malbork oraz maleńkie Gościszewo. Przysłowiowy
Jakiś czas temu w PSTK…
„Hallo, Monsieur, come, come. Tiu gotowar Rober Maklowić” – takimi słowami do mojego pierwszego marokańskiego obiadu zachęcił mnie kucharzo-kelnero-naganiaczo-kasjer na marakeszańskim
W maju 2016 roku na zaproszenie Karoliny Buczkowskiej-Gołąbek z poznańskiej Akademii Wychowania Fizycznego odwiedził Polskę Erik Wolf, Prezes World Food Travel Association. Przez kilka intensywnych dni pobytu miał
SPIS PUBLIKACJI Z ZAKRESU TEMATYKI KULINARIÓW W PODRÓŻY ORAZ TURYSTYKI KULINARNEJ AUTORSTWA POLSKICH BADACZY Z OSTATNICH 15 LAT: 2002-2017
Stan na dzień: 1 luty 2018 r.
Zestawienia dokonały: Karolina Buczkowska-Gołąbek (opracowanie merytoryczne)
Magdalena Woźniczko, Dominik Orłowski
Turystyka kulinarna (w tym enoturystyka i biroturystyka) jest obecnie jednym z najszybciej rozwijających się trendów w rozwoju podróży tematycznych na rynku turystycznym w Europie i niektórych państwach
Jakiś czas temu w PSTK…
Ameryka Środkowa stanowi pewną kulinarną zagwozdkę. Jest nierówna i niespójna; potrafi zaskoczyć bogactwem smaków, jednocześnie bazując na monotonii i
Dużo ciekawych informacji ze świata turystyki kulinarnej!
Podróżuj i podążaj za nowymi smakami!